Zo simpel werkt Onze Koepel

 1. Je bent gediplomeerd Energieprestatieadviseur.
  Zo niet, dan volg je bij Onze Joost voor een vriendenprijs een cursus.
 2. Je meldt je aan bij onzejoost.nl/onzekoepel.
 3. Wij zorgen voor de certificatie, audits, archivering dossier en kwaliteitsbeleid. Jij doet gewoon lekker je werk.
 4. Jij doet je opnames Energieprestatie volgens de officiële opnameprotocollen en het Kwaliteitshandboek van Onze Koepel.
 5. Je upload je bestanden naar Onze Koepel.
 6. Je opnames worden nagelopen op compleetheid en kwaliteit.
 7. Als alles in orde is sturen wij jou het registratienummer en jij hebt je officiële energielabel.
 8. Zo simpel is het.

Voordelen onder Onze Koepel

 • Persoonlijke intake en audit op locatie bij één van je eerste opnames. We zetten je goed en stevig in het zadel.
 • 1-2 x per jaar gratis Onze Joost frist je op: je skills op peil houden, bijpraten over updates en leren van en met elkaar.
 • Professionele begeleiding.
 • 10% korting op elke volgende cursus van Onze Joost.
 • Meerdere mogelijkheden tot uitbreiden van je diensten (combi-opnames), denk aan oppervlaktemetingen NEN 2580, conditiemeten NEN 2767, verbeteradviezen bieden etc.

Sluit je aan bij het netwerk van Onze Koepel. Maak gebruik van aangesloten deelnemers, die disciplines beheersen die jij niet beheerst, of in regio’s werken die jij te ver vindt.

Samen kan je meer aan!

Net jouw examen gehaald… volg eerst het aanvullende Praktijkprogramma, 10 interne audits, voor jouw BRL 9500 certificering

Kom je net van de cursus en wil je lekker aan het werk als energieprestatie-adviseur?  Praktijkervaring opdoen is een must. Sterker nog, een verplichting: jouw eerste 10 opnames moeten officieel gecontroleerd worden. Vanaf 1 juni 2022 moet iedere nieuwe EP-adviseur, zijn eerste 10 afmeldingen laten controleren door een gecertificeerde adviseur. Als koepel bieden wij hiervoor een oplossingen. Dit staat in de BRL 9500:

“De certificaathouder controleert, additioneel aan de reguliere audit van elke nieuwe adviseur, na aanvang van zijn of haar werkzaamheden, de eerste tien van de door hem/haar opgestelde energieprestatierapporten. Ten minste de helft van het aantal controles vindt plaats in het werk (bij oplevering en bestaand), bij energieprestatierapporten voor de vergunningsaanvragen vindt de controle plaats op dossier. Toelichting: met nieuwe adviseur wordt bedoeld die adviseur die voor het eerst energieprestatierapporten voor dit (sub)deelgebied opstelt”.

Voordat je zelfstandig aan het werk kan via onze koepelcertificatie volg je eerst dit aanvullende praktijkprogramma voor € 1.380. Je doet bij Onze Joost onder begeleiding van een vakervaren energieprestatie-adviseur de hoognodige praktijkkennis en -ervaring op en rond je de sessie af met de 10 officiële controles op zak. Dit traject is goedgekeurd door onze certificerende instelling. Na het volgen van dit traject heb je praktijkkennis en -ervaring ‘in het veld’ opgedaan. Je rond het traject af met de 10 officiële controles op zak, die verplicht zijn volgens de BRL 9500. Hierna kan je meteen lekker aan het werk.

Dit kost Onze Koepel

Per uniek woninglabel

€ 24,-

Per complexmatig woninglabel

€ 14,-

Uniek utiliteitsgebouw

€ 100,-

Complexmatig utiliteitsgebouw

€ 75,-

Moet je nog je diploma halen?

Bij Onze Joost kan je voor een vriendenprijs één van deze Energieprestatiecursussen volgen:

De korting voor de Energieprestatiecursussen worden verrekend met de jaarlijkse bijdrage voor Onze Koepel.

Mijn ervaring met jullie is al vanaf het begin uitstekend! Vanaf het eerste telefoontje werd ik uitvoerig geïnformeerd over het traject om de certificering te behalen. Eerlijk advies, wat ook uitkwam toen ik de cursus volgde. Zo was mij verteld dat het een intensieve training was en ook al ben ik ‘bouw-onderlegd’ is het leerstof die je echt serieus moet bestuderen. Dus geen verkoop gesprekje om maar nieuwe klanten binnen te halen, maar een reëel beeld van hoe de cursus in elkaar steekt met de bijbehorende studie uren.

Na het behalen van het certificaat ben ik ook goed begeleid binnen de koepel. Zo werd ik intensief begeleid bij de eerste woningen die ik op ging nemen en werden mijn fouten bij de opname/uitwering uitvoerig besproken. Niet afgedaan met ‘het is zo’ maar goed onderlegd met het hoe en waarom. Op deze manier kreeg ik snel een goede basis en weet ik nu van wanten.

Tijdens mijn werk kom ik nu ook bijzondere situaties tegen waar ik nog wel eens vragen over heb. Ook dan is er tijd voor mij en word er vanuit die koepel ondersteuning geboden. Echt een fijne club waar je je al snel thuis voelt. Voor mij als zelfstandige geeft het zelfs het gevoel dat ik er collega’s bij heb die je wel eens mist als je alleen werkt. Daarbij was de gratis kennissessie ook een mooie aanvulling om weer even geüpdatet te worden m.b.t. warmtepompen. Deze was ook uitstekend verzorgd en werd er zeker niet op kosten bespaard, maar goed voor de ‘koepelaars’ gezorgd!

Wat mij betreft echt een aanrader!

Waarom Onze Joost?

 • Wij maken het simpel en boeiend.
 • Overbrengen dat je er echt iets aan hebt.
 • Trainers zijn vakdeskundigen én didactisch sterk.
 • Betrokken bij jou als cursist en je doel.

Wilan

Meer weten over deze cursus?

020 3638383
wilan@onzejoost.nl
Vraag advies

Schrijf je in voor de nieuwsbrief