Zo eenvoudig werkt Onze Koepel

 1. Je bent gediplomeerd EnergiePrestatie-adviseur.
 2. Ben je nog geen vakbekwaam EnergiePrestatie-adviseur? Volg dan eerst de EP training bij Onze Joost, voor een vriendenprijs. Deze vriendenprijs geldt als je binnen zes maanden na het einde van jouw cursus deelnemer wordt van Onze Koepel. Kijk bij ‘Moet je nog jouw diploma halen’ voor de huidige prijzen.
 3. Je meldt je aan bij Onze Koepel.
 4. Wij hebben de BRL certificatie en zorgen voor de interne audits, dossier archivering en kwaliteitsbeleid. Jij doet gewoon lekker je werk.
 5. Jij doet  de opnames Energieprestatie volgens de officiële opnameprotocollen en het Kwaliteitshandboek van Onze Koepel.
 6. Je uploadt jouw bestanden naar Onze Koepel.
 7. Jouw opnames worden, na een succesvolle intake, steekproefsgewijs nagelopen op compleetheid en kwaliteit.
 8. Ben je nog kersvers, dan melden wij af, wij sturen jou het registratienummer en jij hebt je officiële energielabel.
 9. Zit je eenmaal stevig in het zadel dan doe je dit zelfstandig en onder onze certificatie.
 10. Zo eenvoudig is het.

Voordelen van Onze Koepel

 • Persoonlijke intake en audit op locatie bij één van jouw eerste opnames. We zetten je goed en stevig in het zadel.
 • Professionele begeleiding.
 • 10% Korting op elke volgende cursus van Onze Joost.
 • Meerdere mogelijkheden tot het uitbreiden van je diensten (combi-opnames), denk aan oppervlaktemetingen NEN 2580, conditiemeten NEN 2767, verbeteradviezen bieden.
 • Gezellige en informatieve bijeenkomsten met andere Koepelaars georganiseerd door Onze Joost.

Sluit je aan bij het netwerk van Onze Koepel. Maak gebruik van de kennis van de aangesloten deelnemers, die disciplines beheersen die jij (nog) niet beheerst, of in regio’s werken waar jij nog niet hebt gewerkt.

Samen kun je meer bereiken!

Examens behaald! Volg de praktijktraining, inclusief de 10 officiële eerste controles.

Kom je net van de cursus en wil je direct aan het werk als EnergiePrestatie-adviseur (EP-adviseur)? Praktijkervaring opdoen is een must. Sterker nog, een verplichting: jouw eerste 10 opnames moeten officieel gecontroleerd worden. Vanaf 1 juni 2022 moet iedere nieuwe EP-adviseur de eerste 10 afmeldingen laten controleren door een gediplomeerd adviseur. Onze Koepel biedt  hiervoor verschillende oplossingen. Dit staat in de BRL 9500:

De certificaathouder controleert, additioneel aan de reguliere audit van elke nieuwe adviseur, na aanvang van zijn of haar werkzaamheden, de eerste tien van de door hem/haar opgestelde energieprestatierapporten. Ten minste de helft van het aantal controles vindt plaats in het werk (bij oplevering en bestaand), bij energieprestatierapporten voor de vergunningsaanvragen vindt de controle plaats op dossier. Toelichting: met nieuwe adviseur wordt bedoeld die adviseur die voor het eerst energieprestatierapporten voor dit (sub)deelgebied opstelt”.


OPLOSSING 1: voor starters EP-W/basis

Voordat je zelfstandig aan het werk kan als EP-W basis adviseur dien je jouw 10 eerste energieprestatie-rapporten te laten controleren door een gediplomeerd adviseur. Aangezien dit soms best lastig kan zijn, hebben wij een oplossing bedacht: de cursus ‘EnergiePrestatie-adviseur Woningen (EP-W/B) | Praktijktraining, inclusief de 10 officiële eerste controles’.

Tijdens onze cursus doe je onder begeleiding van een ervaren en deskundige EnergiePrestatie-adviseur de nodige praktische kennis en ervaring op. Je gaat aan de slag in diverse mutatiewoningen en controleert elkaar. Je rondt het traject af met de 10 officiële BRL 9500 verplichte controles.

Dit traject is goedgekeurd door onze Certificerende Instelling KIWA. Hierna kun je meteen  aan het werk. Als deelnemer van Onze Koepel krijg je 10% korting op deze cursus!

OPLOSSING 2: voor disciplines detail en utiliteit

Zodra je gediplomeerd bent, controleert een collega binnen jouw bedrijf jouw eerste 10 opnames. Werk je als ZZP’er, dan kan dat echter niet. Heb je dus geen collega die jou kan controleren, dan mag een “concullega” dat doen. Zolang deze persoon maar vakbekwaam gediplomeerd is voor de juiste discipline (basis, detail). Als vakbekwaam gediplomeerde EP- adviseurs kunnen jullie elkaar controleren. Wij kunnen je hiervoor de juiste controleformulieren verstrekken, die zijn goedgekeurd door de KIWA. Dit is een mooie oplossing voor de deeldisciplines detail en utiliteit, want je bent immers al meer ervaren dan een startende EP-W basis adviseur. Je kunt tijdens de cursus – in onze klassen – contact leggen en afspraken maken met medecursisten. Ook binnen Onze Koepel helpen wij je hier graag mee verder.

Dit kost Onze Koepel

Je betaald per jaar €450,- aan deelnamekosten. De eerste €400,- aan afmeldkosten zijn op deze manier gratis.

Per uniek woninglabel

€ 24,-

Per complexmatig woninglabel

€ 14,-

Uniek utiliteitsgebouw

€ 100,-

Complexmatig utiliteitsgebouw

€ 75,-

Moet je nog je diploma halen?

Bij Onze Joost kan je voor een vriendenprijs één van deze EnergiePrestatie-cursussen volgen:

De korting voor deze EnergiePrestatie-cursussen zal worden verrekend met de jaarlijkse bijdrage voor Onze Koepel en geldt alléén indien de cursist zich binnen 6 maanden na het einde van de cursus bij Onze Joost aanmeldt als lid van Onze Koepel.

Ervaringen met Onze Koepel

”Mijn ervaring met jullie is al vanaf het begin uitstekend! Vanaf het eerste telefoontje werd ik uitvoerig geïnformeerd over het traject om de certificering te behalen. Eerlijk advies, wat ook uitkwam toen ik de cursus volgde. Zo was mij verteld dat het een intensieve training was en ook al ben ik ‘bouw-onderlegd’ is het leerstof die je echt serieus moet bestuderen. Dus geen verkoop gesprekje om maar nieuwe klanten binnen te halen, maar een reëel beeld van hoe de cursus in elkaar steekt met de bijbehorende studie uren.
Na het behalen van het certificaat ben ik ook goed begeleid binnen de koepel. Zo werd ik intensief begeleid bij de eerste woningen die ik op ging nemen en werden mijn fouten bij de opname/uitwering uitvoerig besproken. Niet afgedaan met ‘het is zo’ maar goed onderlegd met het hoe en waarom. Op deze manier kreeg ik snel een goede basis en weet ik nu van wanten.

Tijdens mijn werk kom ik nu ook bijzondere situaties tegen waar ik nog wel eens vragen over heb. Ook dan is er tijd voor mij en word er vanuit die koepel ondersteuning geboden. Echt een fijne club waar je je al snel thuis voelt. Voor mij als zelfstandige geeft het zelfs het gevoel dat ik er collega’s bij heb die je wel eens mist als je alleen werkt. Daarbij was de gratis kennissessie ook een mooie aanvulling om weer even geüpdatet te worden m.b.t. warmtepompen. Deze was ook uitstekend verzorgd en werd er zeker niet op kosten bespaard, maar goed voor de ‘koepelaars’ gezorgd! Wat mij betreft echt een aanrader!”

Wim van Vossen Vastgoed Presentatie, 21 januari 2022.

Waarom Onze Joost?

 • Wij maken het simpel en boeiend.
 • Overbrengen dat je er echt iets aan hebt.
 • Trainers zijn vakdeskundigen én didactisch sterk.
 • Betrokken bij jou als cursist en je doel.

Mark

In gesprek met Onze Joost? Bel Mark

020 363 83 83
mark@onzejoost.spruitdigital.nl
Vraag advies

Schrijf je in voor de nieuwsbrief