Waterzijdig inregelen bespaart, verbetert en biedt kansen
Hoog energieverbruik en slecht comfort: waterzijdig inregelen biedt de oplossing tegen een kleine investering. Overheid, de branche en OTIB beseffen dit dondersgoed en stimuleren dit door geld en geluid (subsidies en marketingcampagnes); het wordt voor grootverbruikers een verplichting en erkende maatregel en in de energie-prestatie-regelgeving krijgt het een gunstig effect op de uitkomst. Al met al, waterzijdig inregelen biedt kansen. Maar wie gaat dat doen terwijl er al een tekort aan mensen is: Onze Joost.
Hoog energieverbruik en slecht comfort: niet goed ingeregeld
Bij heel veel woningen en gebouwen is de Cv-installatie niet optimaal ingeregeld. Dit geldt ook voor nieuwbouw. Niet goed inregelen heeft nadelige gevolgen voor het energieverbruik en comfort. Geen efficiënte verbranding, verkeerde watertemperaturen. De gevolgen zijn dat het ‘s morgens niet op tijd warm is, dat er ‘s nachts gestookt moet worden, en dat niet elk vertrek warm genoeg is.
Waterzijdig inregelen biedt de oplossing tegen een kleine investering
Door de doorstroming van het water in de radiatoren beter in te stellen, verbetert de warmteafgifte ervan, waardoor het gasverbruik met 10% tot soms wel 20% daalt. Door de betere warmteverdeling tussen de radiatoren zorg je er bovendien voor dat kamers niet meer te warm of te koud worden ten opzichte van de rest van het huis of het gebouw. Een kleine investering die snel is terg verdiend.
Overheid, de branche en OTIB stimuleren met ‘geld en geluid’
Zowel de overheid de brancheorganisaties zoals OTIB zijn er zo erg van doordrongen dat waterzijdig inregelen bespaart en verbetert, dat zij dit actief gaan stimuleren door onder andere marketingcampagnes richting de gebruikers en subsidiemogelijkheden, zoals de SEEH-subsidie (indien uitgevoerd door een erkend installateur).
Erkende maatregel
Waterzijdig inregelen wordt een erkende maatregel. Dit betekent dat bedrijven en instellingen die meer dan 25.000 m³ gas of 50.000 kWh stroom verbruiken worden verplicht balans te brengen tussen opwekker en afgiftesysteem. De erkenning betekent dat waterzijdig inregelen op de lijst met energiebesparende investeringen komt, waarmee deze bedrijven moeten voldoen aan de wettelijke energiebesparingsverplichting. Van waterzijdig inregelen is bekend dat de terugverdientijd kort is. De verplichting biedt kansen voor installatiebedrijven.
Ook concrete beloning bij inregeling
Waterzijdig inregelen gaat positief beloond worden in onder andere regelgeving als Energie Prestatie. Een officiële rapportage conform de NEN-EN 14336 heeft een gunstige invloed op de beoordeling van het energieverbruik van het gebouw of de woning.
Kansen
Waterzijdig inregelen biedt dus kansen:
- Als installateur of adviesbureau een extra dienst aanbieden aan gebouw- en woningeigenaren
- Follow-up voor een installateur bij noodzakelijke aanpassingen of gebreken
Wie gaat dat doen terwijl er al een tekort aan mensen is: Onze Joost
Onze Joost biedt kennis en een team van goed opgeleide gespecialiseerde monteurs waterzijdig inregelen (wzi). Deze monteurs regelen in volgens de gevraagde normen en stellen een officiële rapportage op volgens de NEN.
- Als installateur kunt u deze extra dienst aanbieden aan uw opdrachtgevers door onze monteurs in te huren of volledige opdrachten aan ons wzi-team uit te besteden.
- Wij kunnen ook uw eigen monteurs volledig opleiden en inwerken.
Wij gaan graag met u in overleg over de kansen die dit biedt zonder dat het veel van u vraagt. Meer weten? Neem contact op met Onze Joost, Michiel Beck
E-mail: michiel@onzejoost.spruitdigital.nl
Telefoon: 020 363 83 83
Mobiel: 06 19 85 00 57
Website: www.onzejoost.nl/waterzijdig-inregelen
Nuttige info/ websites:
- https://www.consumentenbond.nl/cv-ketel/seeh-subsidie
- https://www.eigenhuis.nl/energie/waterzijdig-inregelen#/
- https://www.consumentenbond.nl/cv-ketel/waterzijdig-inregelen
- https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh/vve/subsidie-voor-energiebesparende-maatregelen/aanvullende-energiebesparende-maatregelen
- https://www.installatie.nl/nieuws/waterzijdig-inregelen-erkende-maatregel/
- https://www.infomil.nl/onderwerpen/duurzaamheid-energie/energiebesparing/vragen-antwoorden/erkende-maatregelen/
- https://www.installatie.nl/nieuws/waterzijdig-inregelen-erkende-maatregel/
- https://www.installatie.nl/nieuws/nen-inregelen-nationaal-erkennen/