Wat leer je tijdens de Praktijktraining EnergiePrestatie Utiliteit?
Je kent de BRL 9500 U theorie voor jouw examen tot EPA-U/B adviseur, maar nu is het tijd voor de praktijk. Je gaat daarom in deze cursus een Utiliteitsgebouw en zijn systemen inspecteren. Samen met je trainer en medecursisten ga je een bouwkundige inspectie van de energieprestatie van een gebouw doen. (Tijdens Corona is dit de leslocatie zelf)
We bekijken alle bouwkundige en installatietechnische aspecten van het gebouw. Vervolgens ga je naar kantoor (het leslokaal) en werkt de opname volledig uit. Van voorbereiding tot oplevering energielabel-rapportage, inclusief verplichte dossiervorming: een praktijktraining van a tot z. Als het goed is heeft iedereen dezelfde uitkomst...
Wat levert de praktijktraining EP-U/B op?
Met deze praktijktraining krijg je inzicht en kunde in hoe je in de praktijk een bedrijfsgebouw opneemt:
- Het gebouw ter plekke inmeten;
- Uitschetsen van alle ruimten;
- De juiste vaststellingen formuleren;
- Verzamelen van alle benodigde bewijsstukken;
- Het maken van geschikte foto's om deze te bekrachtigen.
- Eigenaren of uitvoerders instrueren de juiste documenten te laten aanleveren, wanneer een woningkenmerk niet ter plaatse kan worden vastgesteld.
- De 'forfaitaire' waarden doorberekenen in je dossier wanneer korte termijn nog aanpassingen worden uitgevoerd.
Alles wordt volledig uitwerkt tot een energielabel. De praktijk van a tot z.
Is deze praktijkcursus iets voor jou?
Je hebt de volledige cursus EP-Utiliteit gevolgd (en examen gedaan of nog niet). Die volledige cursus bereid je goed voor op het examen, maar dan is het tijd voor de volgende stap: het veld in! Je bent benieuwd hoe je in de praktijk een gebouw opneemt en uitwerkt? Dan is deze cursus iets voor jou. Sommige mensen vinden het prettig deze cursus te volgen voordat ze examen doen, omdat je dan praktijkervaring hebt.
Onze cursussen hebben drie vormen
- E-learning, waarbij je een inlogcode krijgt voor onze online leeromgeving en je online videolessen volgt in je eigen tijd en tempo.
- De meet-up, waarbij er klassikaal les wordt gegeven. Deze klassikale lessen zijn ook online te volgen. Handig als je van ver zou moeten komen.
- Een combinatie van bovenstaande.